top of page

CENTRUL DE ZI

CINE SUNT BENEFICIARII NOSTRI?

 

Fundatia „Viitor pentru Copiii Romaniei” este o organizatie non guvernamentala, nonprofit. Centrul de Zi „Casa Sf. Iosif” reprezinta o forma de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, a caror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spatiul de locuit si conditiile de igiena fiind necorespunzatoare cresterii si ingrijirii copiilor.Fundatia „Viitor pentru Copiii Romaniei” asigura, prin centrul de zi, asistenta si protectie sociala, asistenta psihologica, consiliere familiala, asistenta si ingrijire medicala, educatie prescolara si scolara timp de 5 zile pe saptamana intre orele 07:30-18:30, trei mese si doua gustari zilnic pentru un numar de 60 de copii ce provin din familii defavorizate si marginalizate.

CARE SUNT SERVICIILE PE CARE LE OFERIM?

1

Serviciul educational

Centrul de zi ofera copilului numeroase situatii de invatare, inclusiv de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, care sunt planificate de personalul de specialitate si se desfasoara in conformitate cu programa scolara a Ministerului Educatiei.Activitatile educationale se desfasoara in cadrul serviciului educational si se refera la:
– notiuni despre mediul inconjurator (parc, curte, sala de sport);
– elemente de aritmetica (simple operatii matematice);
– educatie plastica (modelaj, decupaj, confectionat, lipit, colorat);
– cantece, poezii;
– audiat povesti, poezii;
– dans si jocuri supravegheate – parc sau in curte;
– cunoasterea unor elemente de istorie, geografie, religie;
– cunoasterea si respectarea normelor de comportare in societate

3

Serviciul de suport emotional si consiliere psihologica 

Centrul de zi ofera parintilor consiliere si sprijin la cerere sau ori de cate ori considera personalul de specialitate ca este in beneficiul copilului si familiei sale. Serviciul de suport emotional si de consiliere psihologica este asigurat de psihologul centrului de zi. Consilierea psihologica presupune identificarea situatiilor de risc, a unor momente dificile din viata copilului sau a familiei acestuia si interventia in baza unui program personalizat si a unei fise psihologice.

2

Servicul de asistenta medicala si ingrijire

Serviciul urmareste, prin activitatile desfasurate, asigurarea unei stari bune de sanatate a copilului si promovarea unui mod de viata sanatos. In cadrul acestui serviciu are loc indrumarea, sprijinirea si consilierea beneficiarilor in privinta problemelor de sanatate. Igiena si ingrijirea personala este atent monitorizata si au loc evaluari medicale periodice si in situatii de urgenta. Sunt monitorizate atent elementele ce tin de nutritie si dieta. Sunt asigurate materialele igienico-sanitare pentru uzul personal pentru fiecare copil, tinandu-se cont de particularitatile acestuia.

4

Serviciul de socializare si petrecere a timpului liber

Centrul de zi ofera copiilor activitati recreative si de socializare pentru a se realiza un echilibru intre activitatile de invatare si cele de relaxare si joc. Personalul educational elaboreaza programul activitatilor recreative si de socializare, inclusiv a perioadelor de somn si odihna, tinand cont de preferintele si particularitatile fiecarui copil.

CARE SUNT REZULTATELE NOASTRE ?

  • In perioada 2003 – 2018, Centrul de zi si-a oferit serviciile unui numar de 450 de beneficiari;

  • 90% din copiii de varsta scolara au fost inscrisi in sistemul de invatamant de stat;

  • 70% dintre parintii care nu lucrau si-au gasit locuri de munca;

  • 70% dintre familii si-au imbunatatit comportamentul prin reducerea violentei in familie in urma consilierii primite in cadrul Centrului de Zi;

  • 70% dintre familii si-au imbunatit situatia din punct de vedere al igienei, atat personala si a copiilor, dar si a spatiului de locuit, ca rezultat al consilierii primite in cadrul Centrului de zi;

  • 25% din familii au desfasurat ore de voluntariat in cadrul fundatiei.

Program 

Luni - Vineri

09:30 AM - 05:00 PM

Adresa

Bulevardul 1Decembrie 1918, nr.56E, sector 3, Bucuresti

casasfiosif@mailbox.ro

Gaseste-ne pe facebook

  • Wix Facebook page

TEL

0213455485

© 2023 by Name of Template. Proudly created with Wix.com
 

bottom of page