top of page

Despre noi

Misiune si scurt istoric

„12 Iunie 1993 a fost ziua pe care nu o voi uita niciodata, a fost ziua care mi-a schimbat tot restul vietii, a fost ziua in care am decis ca menirea mea este sa ajut copiii defavorizati care, la acea data, traiau in numar ingrijorator de mare pe strazile Bucurestiului. A fost o decizie ce a condus la multe frustrari in cautarea acelor oameni care sa-mi impartaseasca visele si aspiratiile legate de gasirea unor solutii viabile pentru ajutarea si recuperarea copiilor de pe strazile orasului nostru. In Octombrie 1995 am avut privilegiul de a cunoaste cateva persoane venite din Irlanda, impresionate de suferinta acelor copii, dornice sa impartaseasca cu mine intentiile si planurile lor. Impreuna aveam sa punem bazele Fundatiei.”

Presedinte Fundatie, Dr. Viorica Molloy

   Fundatia „Viitor pentru Copiii Romaniei” a luat fiinta in aprilie 1998 la initiativa noastra, a catorva persoane, romani si irlandezi, care din dorinta de a ajuta am decis sa ne implicam trup si suflet intr-un proiect dificil si de lunga durata. Astfel am inceput prin a deschide un centru de zi oferind ajutor de urgenta copiilor din strada. In acelasi timp am achizitionat un teren pe care am inceput construirea centrului de plasament menit sa ofere un camin plin de dragoste si caldura acelor copii ale caror vise fusesera furate de inconstienta si indiferenta propriilor parinti.
Totul a inceput cu o casa inchiriata si conditii modeste. Am lucrat cu copii din strada, care la acel moment erau estimati la un numar de peste 5000. Am oferit tratamente medicale si am ajutat mii dintre acesti copii, i-am consiliat si i-am indrumat, am facut tot posibilul ca ei sa fie reintegrati in familie sau institutonalizati.


   Centrul de Zi a luat nastere o data cu scaderea considerabila a numarului copiilor strazii. Astfel, fundatia noastra se ocupa de o alta problema sociala importanta si anume, copiii prescolari proveniti din familii foarte sarace cu risc crescut de abandon familial si scolar. Am oferit asistenta medicala, sociala si educationala copiilor prescolari si scolari cu varste cuprinse intre trei si opt ani si familiilor acestora, cu un numar total de peste 100 beneficiari.

    Astazi, prin programul Si eu Vreau! dorim sa indreptam toate efoturile pentru a aduce o schimbare in vietile copiilor din mediul rural! Vrem ca impreuna cu autoritatile locale, alte organizatii neguvernamentale, biserica sa  oferim acestor copii egalitatea de sanse,o viata decenta si un viitor mai bun!

  Scurt istoric

   Fundatia „Viitor Pentru Copiii Romaniei” Casa „Sf. Iosif” este o Organizatie Non-Guvernamentala, non profit, cu personalitate juridica din aprilie 1998.

 • aprilie 1998 – Fundatia „Viitor pentru Copiii Romaniei” Casa „Sf. Iosif” s-a infiintat, ca Organizatie Non-Guvernamentala, non profit, cu personalitate juridica;

 • 1998 – fundatia a deschis centrul de zi pentru copiii din strada oferind asistenta sociala, medicala si educationala, intr-un spatiu inchiriat;

 • mai 1998 – fundatia a achizitionat un teren de 5000mp;

 • 2000 – a fost finalizata prima constructie cu destinatia centru rezidential si centru de zi;

 • 2000-2003 – fundatia a functionat in paralel cu trei programe:

  1. centrul de plasament pentru copiii abandonati si/sau proveniti din strada si din familii defavorizate ce se aflau in imposibiliatatea financiara si/sau locativa de a-si intretine copiii, cu un numar de 32 de beneficiari;

  2. centrul maternal pentru mame cu copii proveniti din strada, cu un numar total de 8 beneficiari;

  3. centrul de zi, oferind asistenta medicala, sociala si educationala copiilor din strada, cu un numar total de beneficiari de aproximativ 3000 de copii.

 • 2003 – ca urmare a scaderii considerabile a numarului copiilor strazii, s-a schimbat destinatia centrului de zi pentru copiii strazii in centru de zi pentru copii prescolari cu risc crescut de abandon familial si scolar, proveniti din familii foarte sarace;

 • 2005 – fundatia a obtinut acreditarea ca furnizor de servicii sociale pentru Centrul de Plasament si Centrul de Zi;

 • 2008 – fundatia este reacreditata prin Decizia Nr. 207/17.12.2008 pentru aceleasi programe;

 • 2011 – Centrul de Plasament isi inchide portile datorita lipsei de fonduri, activitatea Centrului de Zi ramanand neschimbata.

 • 2020 - Centrul de zi isi inchide portile dupa 15 ani in care a ajutat mii de copii si familiile acestora. Pandemia si lipsa fondurilor au facut imposibile continuarea programului si ne-au impins catre alt program de ajutor.

 • 2021 -  Programul "Si eu vreau!" ia nastere, program dedicat copiilor si familiilor acestora din mediul rural. Un program ce ne permite sa lucram si sa ajutam foarte multi copii descriminati si lipsiti de sanse egale de a avea un viitor mai bun.

Consiliu de administratie

Viorica Molloy

 Presedinte

Colm Molloy
Vicepresedinte
Brian Patrick Geary
 Vicepresedinte
Viorica Iliescu
membru
Echipa:

Dr. Viorica Molloy
PRESEDINTE
021 345 54 85

Viorica Iliescu
ASISTENT

DIRECTOR
0742 098 908

Miruna Grigorie
Public Relations
0740341001
miruna@casasfiosif.ro

TEL

Program 

Luni - Vineri

09:30 AM - 05:00 PM

Adresa

Bulevardul 1Decembrie 1918, nr.56E, sector 3, Bucuresti

casasfiosif@mailbox.ro

Gaseste-ne pe facebook

 • Wix Facebook page
0213455485

© 2023 by Name of Template. Proudly created with Wix.com
 

bottom of page